Patch notes

Patch 3.3.5

2010-06-30 15:47 #0 av: Frida

Ändringar som infördes i spelet 30 juni 2010. Helt översatt till svenska.

Angrepp på Ruby Sanctum
I evigheter har the red dragonflight och dess nobla matriark, Alexstrasza the Life-Binder, hängivit sig åt att bevara allt liv i Azeroth. På sista tiden har kärnan av detta virtuosa dragonflight  hamnar under ett hot.
En kuslig tystnad har lagt sig över Ruby Sanctum, the red dragonflights heliga gömställe i Chamber of the Aspects. Denna oroliga utveckling har lett till rädsla för att helgedomen, hemvist för Azerots största sammanslutninga av röda drakägg, har intagits av en okänd, ond kraft. Om dessa påståenden är sanna och inget görs omedelbart kan det välvilliga red dragonflight lamslås för alltid.


Real ID: Ett nytt sätt att kommunicera med dina vänner på Battle.net
En av våra (Blizzards) mål med det nya Battle.net är att skapa stommen för en onlinespelupplevelse som är mer tillgänglig, mer engagernade och mer underhållande än det förra Battle.net. Den nysläppta funktionen Real ID, tillgänglig för World of Warcraft-spelare från och med patch 3.3.5, är en väsentlig del av detta mål som ger dig avancerade möjligheter att forma och underhålla meningsfulla relationer med dina vänner som också använder sig av tjänsten.
Real ID är en helt frivillig och valbar nivå på att identifiera sig med som låter spelare ta kontakt med varandra över hela Battle.net. När du och en vän ömsesidigt kommer överens om att bli Real ID-vänner kommer ni få access till ett antal funktioner som kommer berika er sociala spelupplevelse på nya och spännande sätt. Här kan du läsa om fler detaljer angående Real ID.


Generellt
The Ruby Sanctum, en helt ny  10- och 25-manna raid dungeon (normal och Heroic svårighet), har lagts till! Spelare kan hitta dungeonentrén under Wyrmrest Temple i Dragonblight. Vänligen notera att på grund av sättet denna patch apliceras på alla regioner så kommer instansen inte att vara tillgänglig direkt i Nordamerika. Håll dig uppdaterad på vårt General Discussion forum för en officiell tillkännagivelse för öppnandet av Ruby Sanctum.
Funktionen Vote Kick i Dungeon Finder kommer nu att beté sig annorlunda beroende på en spelares tidigare historia i systemet. Spelare som använder Dungeon Finder och som sällan röstar för att kasta ut spelare, eller som sällan lämnar en grupp före en instans är slut, kommer inte ha någon cooldown på Vote Kick-alternativet. För spelare som ofta lämnar grupper eller röstar ut andra spelare kommer Vote Kick-alternativet att ha en cooldown. Denna funktionalitet kommer att justera sig efter hur spelarens beteende ändrar sig medan han/hon använder Dungeon Finder.


User Interface
Chattfönstret

 • Spelare kan nu högerklicka på alla typer av chattkanaler (Whisper, Trade, General, Party, Raid, etc.) och välja att flytta konversationen till separata fönster. Detta flyttar den chattypen till en separat flik i chattfönstret som sedan kan låsas upp och flyttas över hela skärmen.
 1. Att använda MoveWhisper Window option på en Whisper flyttar koversationen med den spelaren till en separat flik.
 2. Närhelst en konversation med en annan spelar flyttas till en egen flik kommer fliken att lysa när man får ett nytt meddelande.
 • Att hovra över chattfönstret och samtidigt använda hjulet på musen låter spelaren scrolla genom chattext.
 • Spelare kan välja Classic Mode under Interface Options för att till viss del behålla funktionaliteten av chattfönstret som den var innan patch 3.3.5.
 • Simple Chat User Interface-alternativet har tagits bort.

Vännerlistan

 • En ny ikon har lagts till i det övre vänstra hörnet på chattfönstret. Denna ikon öppnar din vännerlista.
 • Utöver de befintliga funktionerna på vännerlistan kan spelare nu lägga till Battle.net-konton (Real ID). Spelare måste bekräfta att de är vänner för att ett Real ID ska läggas till. När detta har gjorts kan spelarna kommunicera med varandra utan att spela samma spel eller i samma faction eller realm.
 • En ny Pending-flik har lagts till där spelare kan acceptera eller neka Real ID-vänneransökningar, eller välja Report Spam eller Block Communications knapparna.
 • Spelare kan nu välja tre olika statusar som visas för deras vänner: Available, Away och Busy (= tillgänglig, borta och upptagen).
 • Ett Broadcast-fönster har lagts till vid toppen av ramen. Spelare kan använda detta för att sända meddelande till alla de Real ID-vänner som är online. Meddelandet kommer också synas under avsändarens Real ID-information i varje vännerlista.

För fler noteringar om förändringar för Lua och XML, vänligen besök UI & Macros forumet.

 

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2010-06-30 16:40 #1 av: rulda

känner mig väldigt sugen på den nya raiden, men det verkar inte gå så bra för blizz, gah allt nerstängt till klockan fyra :(

Anmäl
2010-06-30 22:57 #2 av: Frida

En första titt på The Ruby Sanctum: Alla som väntar på att få komma in (Realm: Alonsus). Instansservrarna har kollapsat helt, inga Northrend raids fungerar på Alonsus i nuläget.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.