Events

Noblegarden

2010-04-06 16:08 #0 av: Frida

Påsken har kommit till World of Warcraft. Mellan 4 och 10 april 2010 är världen fylld av små kaniner, färgglada ägg och tonvis med choklad.

Den galna äggjakten har börjat! Även om Noblegarden från början var en andlig högtid är det idag inte många som tänker på detta. För vad kan gamla andar sätt emot stora påskägg fyllda med choklad och trevliga skatter?!

Quests
Spring Collectors
Finns att få från flera olika NPC i din factions huvudstäder. Är endast en uppmaning (med liten belöning) om att du ska ta dig till ett område där Noblegarden firas. För Alliance är det Goldshire, Kharanos, Dolanaar och Azure Watch som gäller. För Horde gäller Bloodhof Village, Falconwing Scuare, Brill och Razor Hill.

A Tisket, a Tasket, a Noblegarden Basket
Samla ihop 10 stycken Noblegarden Chocolate. Chokladen får du i de påskägg som finns gömda runt om i det område där du hämtade questen. Som reward får du en Egg Basket som du kan ha i din off-hand och som ger dig en speed boost när du aktiverar den.

The Great Egg Hunt (Daily)
Samla ihop 20 Brightly Colored Shell Fragment, finns i samma ägg som chokladen. Som reward får du en Blossoming Branch som du kan använda för att förvandla en person i din grupp till en kanin.

Achievements
I Found One!
Hitta (öppna) ett Brightly Colored Egg. Finns i området där Noblegarden firas.

WoWScrnShot_040610_123643.jpg

Chocolate Lover
Ät 25 Noblegarden Cholocaltes under firandet av Noblegarden.

Chocoholic
Ät 100 Noblegarden Chocolats under firandet av Noblegarden. Denna achievement blir synlig när du gjort Chocolate Lover.

Sunday's Finest
Hitta en White Tuxedon Shirt och ett par Black Tuxedo Pants genom att öpnna ett Brightly Colored Egg.

Dressed for the Occasion
Hitta en Elegant Dress i ett Brightly Colored Egg.

Hard Boiled
När du öppnar ett Brightly Colored Egg har du chansen att bli förvandlad till en liten rosa kanin som lite nu och då lägger ett färgglatt ägg. Denna achievement går ut på att du medan du är förvandlad till kanin ska lägga ett ägg i Golakka Hot Springs i Un'Goro (sydväst på kartan). Det finns två sätt att genomföra denna achievement. Det ena är att öppna ett ägg, bli förvandlad till en kanin och sedan springa till Un'Goro. Du kan inte flyga, då försvinner din förklädnad!
Det enklaste sättet är att ta sig till Un'Goro med en person som har en Blossoming Branch och sedan får han/hon förvandla dig till en kanin när ni är i rätt zon.

WoWScrnShot_040610_131102.jpg

Spring Fling
L
åt din companion Spring Rabbit hitta kärleken. För detta krävs det att det finns en annan spelare intill dig som också har sin Spring Rabbit framme. Detta ska göras i fyra områden.  För Alliance är det Goldshire, Kharanos, Dolanaar och Azure Watch som gäller. För Horde gäller Bloodhof Village, Falconwing Scuare, Brill och Razor Hill.

Noble Garden
Göm ett Brightly Colored Egg i Stormwind (för Alliance) eller Silvermoon (för Horde). Dessa ägg kan du köpa av en Noblegarden vendor.

Shake Your Bunny-Maker
Använd Spring Flowers för att sätta kaninöron på kvinnliga karaktärer som är minst level 18. En för varje ras gäller:

 • Blood elf
 • Human
 • Troll
 • Draenei
 • Night elf
 • Undead
 • Dwarf
 • Orc
 • Gnome
 • Tauren

WoWScrnShot_040610_140058.jpg

Desert Rose
Använd din Spring Robe för att plantera en blomma i vardera av dessa öknar:

 • The Badlands
 • Silithus
 • Thousand Needles
 • Desolace
 • Tanaris

Blushing Bride
Använd kommandot /kiss på någon som har en Elegant Dress på sig medan du har på dig en White Tuxedo Shirt och Black Tuxedo Pants.

Noble Gardener
Gör alla achievements (Dressed for the Occacion och Sunday's finest behövs ej) för att få denna meta achievement som är en del av What A Long, Strange Trip It's Been.


Hur du får tag på alla speciella Noblegarden items
Allt du behöver för att genomföra speciella achievements så som Desert Rose går att köpa av en Noble Garden Vendor. Men om du är ute efter att göra alla achievements kan det löna sig att spara alla choklader tills du har gjort Chocoholic-achievementen. (Nästan) alla items går nämligen dessutom att få från Brightly Colored Eggs.
Här nedan följer en lista på de itmes som går att köpa från en Noblegarden Vendor och vad de kostar. Noblegarden Chocolate har jag förkortat till NC. Står det (Ä) efter ett item betyder det att du kan hitta detta item i ett Brightly Colored Egg.

Noblegarden Egg - 5 NC
Blossoming Branch - 10 NC (Ä)
Spring Flowers - 50 NC
Spring Robes - 50 NC (Ä)
White Tuxedo Shirt - 25 NC (Ä)
Black Tuxedo Pants - 25 NC (Ä)
Elegant Dress - 50 NC (Ä)
Spring Circlet - 50 NC (Ä)
Spring Rabbit's Foot (Spring Rabbit companion) - 100 NC (Ä)

Tome of Polymorph: Rabbit (för mages) - 100 NC

Hur du lyckas få tag i de åtråvärda äggen
Du försöker förgäves samla på dig Brightly Colored Eggs men alltid är det någon som hinner före dig. Var lugn, det finns två strategier du kan följa för att öka din chanser att lägga vantarna på så många ägg som möjligt.

För det första, gör questen A Tisket, a Tasket, A Noblegarden Basket. Den korg du får som reward är guld värd när du ska samla ägg eftersom den ger dig en speed boost. Använd denna boost så fort den är tillgänglig och bind den gärna till en knapp som du lätt kommer åt.
För det andra, gå till ett Noblegarden område där det är så lite folk som möjligt. För Alliance är det ofta alltid fullt med folk i Goldshire men oftast inte så många i Dolanaar eller Azure Watch.

Första strategin är att bara springa runt runt bland de platser där äggen spawnar. Alla ägg spawnar på bestämda platser men i olika ordning så använd speed bossten och fortsätt springa hela tiden till du ser ett ägg. Om du ser att någon redan är på väg mot ett ägg och att han/hon kommer hinna före så fortsätt springa.

Den andra strategin är att stå stilla vid ett och samma spawnställe och bara vänta på att ett ägg ska dyka upp där du står. Denna strategi är bäst om det är mycket folk som letar ägg där du är och om du orkar sitta och vänta.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2010-04-07 23:14 #1 av: lovewolf

Har äntligen fått titeln "The Noble", tog  mig 2 dagar:P

p.s nobelgarden stavas noblegarden

Anmäl
2010-04-08 01:39 #2 av: Frida

#1 Ojoj, du har ju helt rätt. Så går det när man läser vad man tänkt skriva istället för att läsa vad som verkligen är skrivet Skäms Jag var ju i alla fall konsekvent i mitt felstavande (endast ett ställe där Noble var rättstavat).

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.