Events

Feast of Winter Veil

2009-12-15 11:32 #0 av: Frida

Städerna är vackert pyntade och snöbollarna flyger vinande i luften innan de med ett stumt *thudd* landar i bakhuvudet på dig: det är dags för Feast of Winter Veil!

I år pågår Feast of Winter Veil mellan 15/12 2009 och 2/1 2010. Här nedanför finns en liten guide till hur du genomför alla quests och achievements som eventet erbjuder.

WoWScrnShot_121509_121656.jpg

Quests

Greatfather Winter is here!
Denna quest kan du plocka upp i någon av din factions huvudstäder. Sedan är det bara att traska till Greatfather Winter i Ironforge/Orgrimmar och lämna in.

Stolen Winter Veil Treats
Denna quest (och nästan alla andra Winter Veilquests) får du från en NPC som står en bit ifrån Greatfather Winter. NPCn som du ska hitta i denna quest befinner sig i Alterac Mountains, förvandlad till en snögubbe. Avänder du ett koordinataddon så står han vid 35,72. Om du inte har ett stådant addon så följ vägen från Hillsbrad Foothills upp till Alterac Mountains. När du kommer till det första tornet (med alla ogres) så sväng vänster och fortsät tgå i sydvästlig riktning. Snögubben står sydväst om entrén till grottan som du även kan se markerad på din karta.

You're a Mean One...
Följequest från Stolen Winter veil Treats.  Döda The Abominable Greench (level 36 elite) som vandrar omkring i området där questgivern befinner sig. Spawnstället för denna mobb varierar från gång till gång men är i närheten av questgivern.

A Smokywood Pastures' Thank You!
Följequest från You're a Mean One. Prata med Gretfather Winter för att få en present.

Metzen the Reindeer
Metzen hittar du i antingen Searing Gore (nordöst i ett läger med fyra stycken level 45 mobs) eller i Tanaris (Lost Rigger Cove, piratgrottan på den östra udden, Metzen befinner sig i stallet).

The Reason for the Season
Om du vill lära dig mer om Winter Veil är det här en bra quest att göra. Beroende på om du är Horde eller Alliance ska du prata med en historiker i Orgrimmar respektive Ironforge.

The Feast of Winter Veil
Lämna över The Feast of Winter Veil (en bok du får med questen) till King Magni Bronzebeard i Ironforge eller Cairne Bloodhoof i Thunderbluff.

Achievements

Scrooge
Kasta en snöboll på King Magni Bronzebeard/Cairne Bloodhoof. Snöbollar kan du plocka från marken i Alterac Mountains, få som reward från daily questen i Brunnhildar Village (The Storm Peaks) eller köpa i Ironfore/Orgrimmar.

The Winter Veil Gourmet
Tillaga de tre Winter Veil maträtterna/dryckerna:

 • Gingerbread Cookie
 • Hot Apple Cider
 • Egg nogg

On Metzen!
Rädda Metzen (se questen Metzen the Reindeer ovan).

Simply Abominable
Gör hela questkedjan som startar med questen Stolen Winter Veil Treats (se ovan).

A Frosy Shake
Använd en Winter Veil Disguise kit för att förvandla dig själv till en snögubbe när du är i Dalaran och använd kommandot /dance på en annan snögubbe (du kan inte flytta på dig när du är förvandlad).

Let It Snow
Släng a Handfull of Snowflakes (fås genom att använda kommandot /kiss på en Winter Reveler, kan bara göras en gång i timmen) på följande ras och klass kombinationer:

 • Orc Death Knight
 • Night Elf Druid
 • Gnome Mage
 • Draenei Priest
 • Human Warrior
 • Undead Rogue
 • Dwarf Paladin
 • Tauren Shaman
 • Troll Hunter
 • Blood Elf Warlock

Bros. Before Ho Ho Ho's
Använd Mistletoe (fås genom att använda kommandot /kiss på en Winter Reveler, kan bara göras en gång i timmen) på följande bröder om du är Alliance:

 • Nimets i Stranglethorn Vale
 • Anton i Nijel's Point
 • Wilhelm i Goldshire
 • Karman i Theramore
 • Kristoff i Stormwind
 • Joshua i Stormwind
 • Crowley i Stormwind
 • Cassius i Stormwind
 • Benjamin i Stormwind
Och om du är Horde ska du göra detsamma fast på:
 • Malach i Undercity
 • Durkot Wolfbrother i Warsong Hold
 • Keltan i Icecrown

He knows If You've Been Naughty
Öppna en present under Winter Veil granen. Presenterna blir tillgängliga den 25:e december och beroende på vilken level man är får man öppna olika många presenter.

Crashin' & Thrashin'
I ett av paketen under Winter Veil granen finns en Crashin' Trashin' Racer Controler. Använd den för att summona din egna Crashin' Trashin' Racer och använd knapp 1 för att krasha in i andra spelares Racers. Du ska göra detta totalt 25 gånger och du behöver inte vara rädd för att din Racer försvinner när andra krashar in i dig. Det är bara att summona den igen och fortsätta eftersom räkneverket för denna achievement inte resettas.

With a Little Helper fron My Friends
Få 50 honorable kills när du har förvandlats av en PX-238 Winter Wondervolt (finns bland annat utanför Ironforge, Orgrimmar och Silvermoon samt på Runeweaver Square i Dalaran). Enklast att göra denna achievement är att stå vid maskinen och gå in i en Battleground via Player vs. Player knappen i din micro meny. För varje gång du dör så försvinner förvandlingen och du måste besöka maskinen igen.

Fa-la-la-la-Ogri'la
Lämna in questen Bomb Them Again! när du är mountad på en flygande ren. Du behöver inte göra questen på renen (din egna flying mount förvandlad till en ren) så länge du sitter på den när du lämnar in questen! Bomb Them Again! är en daily quest i Skyguard Outpost (Blade's Edge Mountains, Outlands) som du kan se först när du har gjort en questkedja som börjar med questen Grulloc Has Two Skulls.

'This the Season
Ät en Graccu's Mince Meat Fruitcake när du har på dig tre delar av winterkläder (Red/Green Winter Clothes, Red/Green Winter Hat, Winter Boots). Kläderna kan en tailor göra, stövlarna kan en leatherworker tillverka men tomtemössorna droppar bara från mobs med väldigt låg dropprate. Bossar i Northrendinstanser har dock 100% dropprate om han/hon har en mössa på sig. Men då droppar bara en mössa per gång så det är bara en i gruppen som kan få den. Fruitcaken får du på posten tre dagar efter att du har gjort questen för att rädda Metzen (se ovan).

BB King
En av julklapparna som du kan hitta under granen är en Red rider Air Riffle som duska använda för att "skjuta" alla fem ledarna för motstående faction. Så om du är Horde blir det:

 • King Varian Wrynn (i Stormwind Keep)
 • King Magni Bronzebeard
 • Prophet Velen
 • Tyrande Whisperwind (gå över den högra bron när du gått igenom portalen till Darnassus)
 • King Tinker Mekkatorque

För Alliance gäller:

 • Cairne Bloodhoof (övre delen av den mittersta plattån, Thunder Bluff)
 • Lor'themar Theron (Sunfury Spire, Silvermoon)
 • Vol'jin (Valley of Wisdom, Orgrimmar - ta bakvägen in)
 • Lady Sylvanas Windrunner (Royal Quarter i The Apothecarium, Undercity - ta bakvägen in)
 • Thrall (Valley of Wisdom, Orgrimmar - ta bakvägen in)

Även om du kan använda stealth så rekommenderar jag att du tar av dig all din armor och lägger den på banken. För även om du kommer fram obemärkt till ledaren i fråga är det inte säkert att du träffar honom/henne på första försöket och du kommer med stor sannolikhet att dö även om du gör det. Så lägg all din armor på banken och du slipper betala en massa repairkosts.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-12-16 16:18 #1 av: Nostie

Riktigt bra guide, tackar och bockar! :)
Har inte gjort allt för många achievs än (4) men det kommer! ;D

Anmäl
2009-12-16 17:32 #2 av: FerretCrow

tror inte jag kommer få detta avklarat då jag har otroligt mycket hemma nu.

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-12-22 21:42 #3 av: rulda

attans har bara tre kvar, 50kills kommer in in i nån bg, har stått i kö i en evighet. Öpnna en julklapp och så bomb them again saken. Men den sistnämnda ska ja in å göra nu :)

Anmäl
2009-12-23 00:17 #4 av: FerretCrow

50kills för mig kalas fort. var bara in i en AV och en WG. gömde mig i närheten av slagsmålen så var den klar =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-12-25 14:28 #5 av: Frida

Har ni öppnat julklapparna under granen ännu? Jag har fått min Red Rider Air Riffle nu och försöker komma inom räckhåll för hordeleadarna men det går så där, många corpseruns blir det även om jag stealthar.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2010-01-05 13:52 #6 av: rulda

Jag gjorde bara dom som krävdes för att få ashivment till den där what à stranger year it has.... Men sen orkade jag onte

mer

Anmäl
2010-01-05 13:56 #7 av: Frida

#6 Ja fy ja, BB King kostade mig en halv förmögenhet i tid att göra eftersom jag aldrig fick sikte på Thrall. Vol'jin one-shottade mig direkt med sin båge när jag stod mellan honom och Thrall. Men skam den som ger sig, efter alldeles för många försök fick jag nog och återvände till Dalaran för att sätta på mig all min armor igen. Med mer +hit och bättre "skydd" så hann jag få in en träff till slut.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2010-01-08 07:39 #8 av: rulda

#7 ja e lite rädd för horde, hört att dom äter gnomer så ja sket i bb king ^^

Anmäl
2010-12-18 20:36 #9 av: Pose-idon

Nån som vet hur man får tag i ginger bread? :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.