Patch notes

I väntan på 3.3

2009-12-02 16:43 #0 av: Frida

Spänningen är stor för hur den kommande patchen 3.3 kommer att påverka World of Warcraft. Men har du koll på vad som har hänt sedan Wratch of the Lich King släpptes lös i din dator?

 

3.3.jpg

World of Warcraft har nu i hela fem år underhållit gamla som unga spelare med ständigt förändrade äventyr. Och med över 11,5 miljoner användare världen över är spelet det största MMORPG som finns. Sedan WoW Classic såg dagens ljus 2004 har spelet fått nytt innehåll både i form av patcher och expansioner. Den andra och senaste expansionen, Wrath och the Lich King, såldes i över 2,8 miljoner exemplar under bara 24 timmar! Men sedan denna expansion (3.0) släpptes 13 november 2008 har det skett en hel del förändringar i spelet. Kommer du ihåg vad expansionen 3.0 och de stora patcherna 3.1 och 3.2 tillförde World of Warcraft?
Här kommer en snabb sammanfattning och trailers till 3.0 - 3.2.

Wrath of the Lich King (3.0 - trailer)
Den nordliga kontinenten Northrend öppnas upp för Azeroths invånare och erbjuder kala tundror och isbeklädda berg såväl som lummiga skogar och döda marker. Den nya proffesionen Inscription gör det möjligt för spelare att förbättra sina karaktärer genom olika Glyphs. 3.0 öppnar även upp för en ny klass; death knights.

Secrets of Ulduar (3.1 - trailer)
Vid level 40 kan man från sin class trainer köpa Dual spec som tillåter att man kan ha två olika uppsättningar av talents och glyphs som man enkelt kan byta mellan vid behov. Det är även från och med denna patch som man kan ställa sig i kö till en battleground oavsett var man befinner sig. För att underlätta spelandet la man till kartor över alla instanser som finns i Northrend, en mycket trevlig funktion som helt saknas i Azeroth och Outlands. Men störst av allt i denna patch var den nya raiden Ulduar (10- och 25-manna) och eventet Argent Tournament.

Call of the Crusade (3.2 - trailer)
Druider fick nya utseenden på sina katt- och björnformer medan det numera går att få inte enbart honor och reputation i battlegrounds. Spelare under level 80 kan nu få experience för olika saker i de olika battlegrounds som de kan komma in i. Argent Tournament får nya quester och erbjuder en 5-manna instans och 10-/25-manna raid i det numera färdigbyggda The Crusaders' Coliseum.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-12-03 10:00 #1 av: rulda

kul läsning :D när jag började spela hade redan Wrath of the Lich King kommit ut, men köpte inte den förrns jag var tillräckligt hög level för att spela där.

Ibland kan jag känna att jag började för sent. Det är så otroligt mycket att göra. Så många quester så många att bli exalted med. Jag hinner inte riktigt med.

Men toklevlar mot 80 just nu så att jag slipper känna den pressen när jag är ute och jagar reputation eller tränar upp mina skills.

Men samtidigt, du kan ju aldrig få tråkigt i spelet. Det finns alltid någonting nytt att göra!

Anmäl
2009-12-03 14:22 #2 av: FerretCrow

Jag är nog en av dom som kommer vänta med att köpa denna expantion. Ek-- har redan förhandsbokat men jag väntar. spelar så otroligt lite och känner inte för att lägga ut dom pengarna när jag jusst nu kanske bara spela 1 kväll i veckan då jag har så mycket annat att göra redan.

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-12-03 14:26 #3 av: Frida

#2 Hihi, Cataclysm och 3.3 är inte samma sak. Så du får nog stå ut med att patcha hem 3.3 vare sig du vill eller inte Flört Jag är inte heller säker på hur jag ska göra med Cataclysm, känns som att man kommer sakna Azeroth som det var från början. Å andra sidan lär jag torska dit efter bara några dagar i alla fall, precis som när Lich King kom Obestämd

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-12-03 14:46 #4 av: FerretCrow

#3 jo patchen får jag ju hem men kommer vänta med att köpa cataclysm. förlåt om jag var otydlig i mitt inlägg. ligger super mega förkyld med ögon inflamation så huvudet fungerar inte som det ska =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-12-05 13:09 #5 av: Frida

#4 Ah, va jobbigt. Krya på dig!

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-12-06 10:15 #6 av: rulda

#4 usch låter inte roligt alls :S du får krya på dig

jag e också tveksam me Cataclysm, kommer sakna allt det gammla.
men samtidigt känner jag att om man inte köper den och spelar så komer man att hamna så långt efter. Både när det gäller kläder, level och skills.
Så det blir nog att följa utvecklingen för mig, hoppas bara att jag hinner klart med all quester och achivments innan dom ändrar om ^^

Anmäl
2009-12-06 10:59 #7 av: FerretCrow

#5 #4 tack tack =)

Men hur mycket av dom gamla questarna försvinner med mera?

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-12-06 14:11 #8 av: Ek--

man får se det som att tiden har gått frammåt, vilket inte är helt ur kurs, och nu börjar äventyr som inte finns skrivna än, förut har vi följt tidslinjen men nu är det helt nytt...

questar kommer försvinna men det kommer inte ändra så mycke, du måste ju fortfarande kunna lvla eller hur, o jag tycker inte man ska bli bekväm i det gamla o trygga, vi är ju äventyrare eller hur :D

 

Anmäl
2009-12-06 14:27 #9 av: FerretCrow

#8 tänkte mer på vilka achivments med mera som försvinner så man vet vilka man måste försöka hinna göra =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-12-06 17:36 #10 av: Frida

Det är ju väldigt lång tid kvar innan Cataclysm kommer och vi vet ju inte ens en bråkdel av vad som kommer att ändras i och med expansionen. Jag kan i alla fall inte komma på någon achievement eller så som direkt kommer tas bort.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-12-08 15:20 #11 av: Frida

I natt så stängs alla servrar ner klockan 03:00 för att lägga till 3.3. Beräknad tidsåtgång är till 11:00 men räkna med att det kommer vara mycket lagg till följd av många som spelar och att allt inte är helt felfritt (nämn en patch som inte har varit full av buggar!). Av erfarenhet är det inte säkert att alla realms kommer upp vid just elva heller. Så räkna inte med att allt kommer gå som smort direkt så slipper ni bli besvikna över att ni inte kan spela som ni tänkt er om det väl slår fel.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-12-08 15:29 #12 av: FerretCrow

Jag drar nog hem patchen imorgon och prövar spela den när jag kommer hem efter helgen. då slipper man nog dom flesta buggarna =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-12-09 11:28 #13 av: rulda

jag sitter och laddar ner patchen nu... gah va lång tid de tar.
Jag har som standard att alltid göra mina daylies quest innan jobbet får se om de går nu

#7 det är något som jag också har funderat på, så just nu försöker ja levla till 80 så fort jag bara kan. 5 levlar kvar.
Sen ska jag tillbaka och göra luremaster i både eastern kingdoms och i kalimdor.

Nej det ska bli spänande, men jag hppas att dom inte förändrar Loch Modan för mycket. Min favoritplats på hela spelet.

Anmäl
2009-12-09 12:40 #14 av: FerretCrow

#13 det gick under minuten för mig upp till 98% och där har den nu stannat.

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.