Events

Pilgrim's Bounty

2009-11-23 16:29 #0 av: Frida

Pilgrim's Bounty är ett event som introducerades 2009 och som håller på i en vecka i slutet av november. Här kan du läsa om de quests och achievements som finns och vad de har att erbjuda.

Pilgrim's Bounty är ett event som liknar Thanksgiving där maten står i centrum. Väljer du att delta i festligheterna väntar många resor och många andra skojigheter.

Achievements
Pilgrim's Bounty erbjuder en drös nya achievements som, när man gjort alla, ger meta-achievementen Pilgrim (ger titel och en companion). Pilgrim ingår dock inte i den större achievementen What A Long, Strange Trip It's Been.

FOOD FIGHT!
"Kasta mat" på en annan spelar som sitter vid samma Bountiful Table som du. Markera helt enkelt spelaren och klicka på Pass .... . Det kan ta några försök innan maten träffar spelaren istället för att landa på tallriken så det är bara att göra det om och om igen.

Now We're Cockin'
Tillaga en av vardera maträtt:

 • Candied Sweet Potato (skill 220-280)
 • Cranberry Chutney (160-220)
 • Slow-Roasted Turkey (skill 280-340)
 • Pumpkin Pie (skill 100-160)
 • Spice Bread Stuffing (skill 1-100)

Recepten går att köpa i en samlingsbok från en försäljare vid festivalområdet. Det går även att levla sin cooking enbart genom att tillaga dessa maträtter eftersom det krävs olika skill för varje rätt. Alla ingredisener (utom kalkon som du får döda själv i Goldshire eller Brill) går att köpa från försäljare i de tre ursprungliga huvudstäderna för Alliance respektive Horde. Observera att vissa ingredienser bara går att köpa i en specifik stad.

Pilgrim's Paunch
När man ätit fem gånger av varje maträtt på ett Bountiful Table så får man en buff som heter Spirit of Sharing (ökar inkommande reputation med 10% under en timme). Denna achievement går ut på att man ska få denna buff från alla fyra av sin factions huvudstäder. Det finns fem stolar vid ett bord som alla serverar en maträtt. Finns det ingen annan spelare vid bordet som kan "skicka" annan mat till din tallrik så är det bara att byta plats tills du har ätit av allt.

Pilgrims' Peril
När man har på sig en Pilgrim's Dress/Robe/Attire ska man sätta sig vid ett Bountiful Table som finns i de fientliga huvudstäderna. Du behöver inte göra något, det räcker att sätta sig vid bordet.

Pilgrim's Progress
Gör alla fem daily quests, dessa finns beskrivna längre ner.

Sharing is Caring
Skicka en av varje maträtt vid ett Bountyful Table. För att göra achievementen måste du alltså sitta på alla fem stolarna och skicka (Pass ...) de olika maträtterna.

Terokkar Turkey Time
Döda Talon King Ikiss när du har på dig en Pilgrims Hat och en av de tre klädesplaggen Pilgrim's Dress/Robe/Attire. Ikiss är en level 69 boss som finns i Sethekk Halls (instans utanför Shattrat).

The Turkinator
Detta kan vara den jobbigaste achievementen av dema lla att få. När man dödar en kalkon untanför Goldshire/Brill kommer det upp en "buff" som räknar hur många kalkoner du dödat. Denna buff försvinner efter 30 sekunder men förnyas varje gång du dödar en ny kalkon. Achievementen går ut på att du ska döda 40 kalkoner på ett bräde så att din "kalkonräknare" visar 40.

Turkey Lurkey
Genom daily quests kan man välja en Turkey Shooter som reward. Detta är en engångs item som förvandlar en spelare till en kalkon. Achievementen går ut på att man med hjälp av detta item förvandlar en roguespelare av varje ras (totalt åtta raser kan vara rogues) till en kalkon.


Daily quests

Det finns fem dagliga quests som går ut på att man tillagar/lämnar in 20 stycken av varje Pilgrim's Bounty maträtt. Från varje quest kan man välja en av följande rewards:

 • Pilgrim's Hat
 • Pilgrim's Dress
 • Pilgrim's Robe
 • Pilgrim's Attire
 • Pilgrim's Boots
 • Turkey Shooter

Don't forget the Stuffing!
20st Spice Bread Stuffing till questgivern utanför Ironforge/Orgrimmar. Alla ingredienser kan köpas av försäljaren en bit bort, men du måste först tillaga Spice Bread innan du kan göra fyllningen. Ingredienser till Spice Bread säljs av samma försäljare.

Can't get enough Turkey
20st Slow-Roasted Turkeys till questgivern utanför Ironforge/Orgrimmar . Ingredienserna kan köpas av alla Pilgrim's Bounty försäljare utom Wild Turkey som måste jagas utanför Goldshire/Brill.

She Says Potato
20st Candied Sweet Potato till questgivern utanför Stormwind/Undercity. Ingredienserna kan köpas av alla Pilgrim's Bounty försäljare utom Sweet Potato som köps i Darnassus/Thunderbluff.

We're Out of Cranberry Chutney Again?
20st Cranberry Chutney till questgivern utanför Stormwind/Undercity. Ingredienserna kan köpas av alla Pilgrim's Bounty försäljare utom Cranberry som köps i Ironforge/Orgrimmar.

Easy As Pie
20st Pumpkin Pie till questgivern utanför Darnassus/Thunderbluff. Ingredienserna kan köpas av alla Pilgrim's Bounty försäljare utom Pumpor som köps i Stormwind/Undercity.

 

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2009-11-25 23:03 #1 av: rulda

jag blev äntligen klar me detta idag :D det jag hade svårast med var att döda dessa jäkla kalkoner. Jag spelar som alliance men tog en tur över till Tristfal glades och dödade kalkoner där. Mycket enklare, mycket mindre folk.
Självklart är det olika från server till server (jag spelar på argent down) men det kan vara värt ett försök :)
Ett tips är att om du är ganska ensam och dödar där du är så ha inte för brottom med att döda kalkonerna.
Döda en kalkon, spring fram till nästa och vänta i några sekunder (håll koll på buffen) titta dig omkring och se om du hittar nästa kalkon, För detta kan ett macro vara bra. Och sen dödar du din kalkon.
Desto längre du väntar dessto större chans är det att kalkonerna hinner komma tillbaka så att du har fler att döda :D

Anmäl
2009-11-25 23:05 #2 av: rulda

och en liten varning; companion du får från detta event är självmordsbenäget. Gå ej nära en öppen eld!

Anmäl
2009-11-26 08:44 #3 av: Frida

Jag fick gjort The Turkinator mitt i natten i tisdags när det inte var så mycket folk online. Använde Tracker Snacks (en kock kan tillaga dessa, ger en buff så du kan spåra beasts i en timme) och detta macro:

/tar Wild turkey
/cast throw
(eller annan instant cast)

Sedan gick det lätt som en plätt, loota inte kalkonerna och medan man mountar så kollar man sin mini map efter nästa kalkon.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2010-11-21 14:05 #4 av: Frida

Då var det dags igen. Idag börjar Pilgrims Bounty och eventet håller på till och med nästa lördag (27/11).

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2010-11-21 20:36 #5 av: thexclub

Började idag, har bara Pilgrims' Peril kvar men den lovade jag att göra med några kompisar. Mest för att vi ska kunna göra den med våra alts också som inte alla har så bra gear, lättare att gå i grupp då :> Dessutom var det tydligen behändigt med en mage för portals, haha.

Anmäl
2010-11-25 11:38 #6 av: Jummie

Jag lyckas ta mig tusan inte med sista achiementen, den där man ska förvandla rogues till kalkoner. Får börja förtrolla folk i Wintergrasp eller i BG, det spelar typ EN orc rogue på min server, omöjligt att hitta. Har lite problem med alliancesidan också...

Anmäl
2010-11-25 21:54 #7 av: thexclub

#6: Jag har jättemycket problem med att hitta hordies nu när ingen hänger i Dalaran längre =/. Lyckligtvis är jag klar med min mage men skulle gärna få titeln på druiden och huntern med..

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.