Lore

Historien till i dag

2009-09-09 03:42 #0 av: lorick

En snabb summering av händelser från hur Titanerna vann i strid över The Old Goods till hur Arthas blev ett med The Litch King.

I början så regerade The Old Gods och deras elementalfurstar Azeroth. Efter ett tag så kom Titanerna förbi vår planet och stred mot The Old Gods, tack vare deras krigsmaskiner byggda av dvärgarna och gnomerna så vann dom.
Efter detta så formade Titanerana världen som dom ville ha den, dom skapade The Well of Eternity, många underjordiska städer där de gömde sina maskiner och låste in The Old Gods. De skapade även ett antal "Aspects" som skulle vaka över världen när de reste vidare, bland dessa fanns Alexstrasza och Neltharion också kallad Deathwing.
Efter detta så gick det lång tid, trollen kom fram och Alverna byggde ett samhälle runt The Well of Eternity. Alla andra raser som vi redan vet om började hoppa upp lite här och där men de hade inga riktiga samhällen.
Det var då The Burning Legion attackerade oss för första gången. För att stoppa dom så var alverna tvungna att spränga The Well of Eternity, det var denna explosion som skapade de kontinenter vi har i dag.

Det dröjde många tusen år innan The Burning Legion försökte att förstöra vår värld igen. Denna gång så korrumperade Kil'jaeden Orcerna som levde på Draenor. Han öppnade The Dark Portal med hjälp utav Tirisfals sista beskyddare Medivh. Efter detta marscherade han orcerna genom portalen och använda dom som sina krigare mot Azeroth.
Senare när Kil'jaeden´s makt över orcerna släppte så skapade Thrall en ny allians som senare skulle kallas The Horde.

Under denna tid så hade Kil'jaedens senaste skapelse, The Lich King, släppt lös en fruktansvärd epidemi som förvandlade alla till odöda. Kil'jaedens plan var att använda The Lich King för att döda allt i Azeroth så att han sedan kunde ta över den planeten. Men eftersom han hade skapat The Lich King från den mäktiga shamanen Ner'zhul så tog det inte lång tid innan han gjorde uppror mot sin skapare.
The Lich King lurade den mänskliga prinsen Arthas till Northrend där han senare plockade upp Frostmourne och senare blev han en Death Knight löjtnant.
Samtidigt som detta hände så flydde Orcerna, Människorna och andra ledare till Kalimdor där de skulle vara skyddade från den fruktansvärda epidemin, i alla fall var det vad Medivh övertalade dom om.

När detta hände så hade Illidan flytt till Outland, tagit över The Black Tempel och förklarat sig själv härskare över Outlands. Kil'jaeden konfronterade sedan Illidan och övertalade honom att döda The Lich King i utbyte mot kraft.  Arthas och Illidan krigade, Arthas för att beskydda sin mästare och Illidan för att döda honom. Det slutade med att Illidan fick fly skadad till Outlands och Arthas blev ett med The Litch King.
Sylvanas och andra odöda använde denna strid för att bryta sig fria från The Litch King´s grepp och skapade sedan The Forsaken.

Det nästa stora hotet kom från Silithus där en av The Old Gods en gång hade blivit fängslad. Hans korrumption av världen blev dock kortlivad då The Horde och The Aliance för första gången på mycket länge arbetade tillsammans.

Det tog ett tag innan man återigen öppnade The Dark Portal som hade blivit stängd av Illidan då han först kom till Outlands.
Det dröjde inte långt efter att Horde och Aliance hade komit till Outlands innan Illidan hade blivit avkastad från sin tron som härskare.
Många av hans kaptener hade förrått honom för mäktigare allierade eller så förrådde de honom som Akama gjorde.

Det var inte fören Outlands ännu en gång var säkert som invånarna i Azeroth vände sina blickar mot ett hot som låg mycket närmare oss, Northrend och The Lich King. Och det är där vi befinner oss i dag.

Är det nåt ni tycker att jag missat så är det bara att ni säger till :) (och jag vet att Archimonde inte finns med).

 

Anmäl
2009-09-09 03:47 #1 av: FerretCrow

alla tiders =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2009-09-09 04:03 #2 av: Ek--

bra sammanfattat.

och att tillägga, det finns inte utrymme att skriva en komplett historia om Världen Azeroth, för ALLT har en historia bakom sig.

det är det som gör Warcraft till vad det är, det är en genomtänkt värld som skulle kunna vara värklighet.

 

Anmäl
2009-09-10 02:21 #3 av: lorick

så sant så sant ek, men det går altlid att skria till et som folk faktiskt vill veta om :P

Anmäl
2009-09-17 14:54 #4 av: Frida

Vill man läsa mer utförligt om historien så rekommenderar jag ett besök på worldofwarcraft.com som är den amerikanska motsvarigheten till "vår" wow-europe.com.

I den vänstra menyn finns en kategori som heter Story, men jag tar mig friheten att länka till "första kapitlet" så blir det kanske lite lättare att hitta.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Anmäl
2011-12-02 14:31 #5 av: sebbe_l_89

Sjukt bra!! Är svårt att hitta ren wow historia på svenska (och ja, jag kan engelska) men i wow världen brukar de använda alla möjliga ord och ibland vet jag inte om det är ett nytt engelskt ord jag läser eller ett namn typ höhö.. Men nu då? SEN DÅ!!? Lich king har dött och i den nya patchen är det Deathwing som e den nya "bad asen". Kan du inte uppdatera lite till där vi är idag! :D.. As nice att jag hittade det här. Sjukt intressant när man känner till namnen lite mer. Riktigt bra!!

Anmäl
2011-12-02 14:36 #6 av: sebbe_l_89

Uppdatera gärna lite vad som gäller med archimond. Dödade vi han bak i tiden eller ? Fattar inte riktigt allt det där. Sen en fråga, är det någon som vet vem som är mäktigast mellan Archimond, illidan, lich king, Death wing och  Kil'jaede? Ranka gärna om nån kan ;). Förklara gärna hur de olika dog (om de nu har det).  Kil'jaede dödade vi i sunvell eller var det en annan snubbe?. Sen sista saken, någon som vet något om någon ny boss i the mist of pandarian? Hur mäktig är den bossen? :P. Tycker all info är intressant!

Tack i förhand! ;).

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.