Annons:
Etikettachievements
Läst 8926 ggr
Frida
2009-09-08 15:58

Higher Learning

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vill du också ha en Voidwalker som pet? Här hittar du all information du behöver för att göra achievementen Higher Learning och få companionen Kirin Tor Familiar som reward.

För att göra achievementen Higher Learning krävs det tålamod, gott om tid och en gnutta tur. Vad är det då man ska göra?
Higher Learning (översätts bäst till Högre studier) går ut på att man läser åtta olika böcker om magi som finns spridda i Dalaran. Haken är att dessa böcker inte alltid är synliga utan de delar en tre/fyra-timmars cool down med atrappböcker som inte har något att göra med achievementen. Så fort en spelare klickar på en bok (man behöver inte läsa igenom hela, det räcker att klicka på den) så är boken kvar i tre minuter innan den försvinner och dyker inte upp igen fören efter tre till fyra timmar. Är man flera som försöker göra achievementen tillsammans kan man alltså stå på olika ställen och när en bok dyker upp kan man klicka på den och sedan meddela de andra om att de ska komma och ta boken de med.

De åtta böckerna spawnar alltid på sina respektive platser (se kartan nedan) men det är som sagt inte säkert att det är rätt bok som spawnar när det väl är dags. De så kallade atrappböckerna bör alltid klickas på eftersom du då startar en ny cykel och tre timmar senare kan det vara den riktiga boken som dyker upp. Vill man inte sitta och vänta på böckerna rekommenderas att man tar en tur i Dalaran på morgonen eftersom det ofta inte är någon som brytt sig om att ta böckerna på natten. Böckerna ligger alltså kvar tills någon klickar på dem, oasett hur lång tid det tar innan detta sker. Ett annat tips som jag själv har fått är att leta efter dem direkt efter en server reset, till exempel efter weekly maintenance på onsdagar. Det finns även tips på hur man springer motsols för att hinna mellan alla spawnplatser eller hur man som präst kan använda Mind Vision för att stå på ett ställe men kunna se alla spawnplatserna. Dessa tips tycker jag personligen är lite för överarbetade eftersom det går att göra achievementen utan att man koncentrerar sig helt och hållet på den.

När du väl har fått tag i alla åtta böckerna kommer du att få ett in-game mail med en bok som heter The Schools of Arcane Magic - Mastery. Denna använder du för att teleportera dig själv till och från ett gömt rum i Dalaran där du kan köpa din alldeles egna Kirin Tor Familiar.

Higher learning.jpg

Idle och Kirin Tor Familiar.jpg

Böckernas position
För att underlätta för er när ni gör achievementen har jag tagit en del screen shots på platserna där böckerna finns. Men vi börjar med en enkel karta så ni vet vart ni ska börja leta.

Dalaran copy.jpg

  1. Introduction
  2. Abjuration
  3. Conjuration
  4. Enchantment
  5. Illusion
  6. Necromancy
  7. Transmutation
  8. Divination

1. Introduction - Violet Gate Room, på golvet brevid nedersta teleporteringskristallen.

Introduction.jpg

2. Abjuration - Dalaran Visitors Center, på golvet framför bordet till höger.

Abjuration.jpg

3. Conjuration - The Violet Citadel, mitt i den andra bokhyllan direkt till höger när du kommer in genom dörren.

Conjuration.jpg

4. Enchantment - The threads of Fate shop, andra våningen på balkongen på en låda till höger när du kommer ut från dörren.

Enchantment.jpg

5. Illusion - utanför The Violet Hold, på en låda bakom den NPC som ger daily quests till normala instanser.

Illusion.jpg

6. Necromancy - The Legerdemain Lounge, på golvet på andra våningen, direkt till vänster när du kommer upp för trappan.

Necromancy.jpg

7. Transmutation - The Legerdemain lounge, mitt i den annars tomma bokhyllan vid dörren som leder ut mot Magus Commerse Exchange.

Transmutation.jpg

8. Divination - The Violet Citadel, andra våningen på golvet mellan två bokhyllor som du hittar på vänster sida om trappan.

Divination.jpg

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Annons:
FerretCrow
2009-09-08 17:26
#1

mycket bra artikel tramptass =)

Ek--
2009-09-09 03:15
#2

väldigt bra, håller själv på med den varje gång jag HSar till dalaran, springer ett par varv, har karta till det som bakgrund på datorn.

dock väldigt mycke folk som springer o letar så det är lite sport att få den, dock värt det i min mening.

ett måste för dom som vill ha alla pets

Nostie
2009-09-12 19:56
#3

Håller med, utmärkt guide.
Dock verkar det inte det lättaste att få tag i dom där nedrans böckerna! Tror man får ställa väckarn på 04-05 nångång för att ha nån chans att få syn på dom där böckerna Tungan ute

Ek--
2009-09-12 20:46
#4

jo man får göra det, dom ligger på en 3 timmar timer vad jag fått reda på. och stannar ett par min efter första har plockat den.

tips är att fixa vänner som oxå letar och be dom /w dig om dom ser nån så kan du snabbt hs'a och hoppas på att hinna, för som sagt dom stannar ett tag.

fick 4 samma sväng hadde tur me 2 för dom sa i /general att dom va framme så jag han ta dom. men sen va det stop, har inte hitta en sen dess.

happy hunting

Frida
2009-09-12 23:19
#5

#3 Jag lyckades få mina sju första utan att lägga ner tid på det hela. Tog en runda i Dalaran så fort jag var där och det var inte mer med det. Sista satte jag mig faktiskt å väntade men det var bara en halvtimme för jag visste ungefär när den skulle spawna eftersom jag tidigare på morgonen hade klickat bort en atrappbok där. Har man en gång sett en atrappbok på ett ställe så lägg märke till tiden så blir det lättare att hålla någorlunda koll på när den riktiga kan tänkas dyka upp. För även om du inte kan vara där till nästa spawn (eller missar den) så brukar tiden vara ungefär densamma även efter några dagar.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

FerretCrow
2009-09-12 23:27
#6

Åh hoppas verkligen jag har råd att aktivera wow denna månad. tramptass gör så att jag blir gaen på att få jaga efter achiviement Flört

Annons:
Ek--
2009-10-28 00:48
#7

fick min idag, rätt coolt, trodde man bara fick en pet :)

Hedgeborn
2009-10-29 21:32
#8

vad får man mer?

Psyflex
2009-11-27 11:13
#9

Är de dem här bökerna man ska hitta?

  • Introduction
  • Abjuration
  • Conjuration
  • Enchantment
  • Illusion
  • Necromancy
  • Transmutation
  • Divination
FerretCrow
2009-11-27 13:45
#10

#9 japp det är dom. står ju i artikeln vad dom heter och även exakt var dom finns =)

Psyflex
2009-11-27 15:29
#11

Kan man se vilka man har hitta och vilka man saknar?

Frida
2009-11-27 16:41
#12

#11 Ja det gör det. Öppna ditt achievementfönster och välj alternativet General. Scrolla ner en bit och klicka på Higher Learning. Då får du upp en lista med alla böcker som ingår i achievementen och de du har tagit har en grön "bock" framför sig.

Värdinna på Fantasy
Medarbetare på World of Warcraft

Psyflex
2009-11-27 20:41
#13

Jag har bara hitta 2 :S

Annons:
FerretCrow
2009-12-02 20:12
#14

#13 tror jag har 2 eller 3 men då har jag haft tur att hitta dom bara då jag vare där av annan orsak, inte så att jag jagat dom eller så

Upp till toppen
Annons: