Allmänt

När jag var en färsking så...

2013-10-03 21:45 #0 av: Shalin

Hej allihopa. 

Jag vet inte om det finns en sån här tråd. Men tänkte i så fall starta en ny eftersom jag inte sett en sån tråd på länge. Vad gjorde ni för slags misstag i början när ni började spela? Jag har hört rätt roliga historier från andra. Så det här kan bli kul :D


Jag började spela 2008. Min första karaktär var en hunter som heter Theila. Hon var på servern Anachronos och det var min syster som fick mig att börja spela. Hon visade mig i början hur jag skulle göra, lade ut mina spells och sedan fick jag spela på.

Sprang runt och questade lite här och var och blev ständigt distraherad av något så det gick inte särskilt fort men jag hade roligt. Någon i guildet frågar plötsligt: Varför är du inte i outland? 

-Åh jag har varit där lite sa jag då.

Men jag hade givetvis inte varit där. Jag trodde personen menade badlands av någon anledning. Sprang sedan runt och questade. Tyckte levlandet gick väldigt sakta när jag var level 60. Såg sedan en konstig portal.

Ooooh vad är det där tänkte jag och testade att gå igenom den. Föreställ er min förvåning då jag såg denna konstiga plats. Jag tappade till och med hakan. Den åkte nog ännu mera ner när jag öppnade upp kartan och dessutom såg hela världen. Vaaa? Är det en helt ny värld här tänkte jag!!! Hur kunde jag inte veta om detta?

Sedan fick jag ännu en chock när jag kom till Honor Hold och fick se en spelare på ett flygande mount. Jag längtade så tills jag själv kunde flyga. När jag var runt level 75 senare när Lich King expansionen kom ut så märkte jag plötsligt att jag hade magiska spells!!! Jag hade emellanåt RÅKAT använda dom som min syster satt ut åt mig... 

Vet ni hur jag brukade slåss då? Jo jag stod långt bort och sköt helt vanliga pilar medans mitt nightsaber pet stod där framme och slogs. Till slut tröttnade jag och sprang fram och stod brevid mitt pet och slog mobsen med mina handvapen xD Skickligt va? ;)

Berätta gärna om tokigheter ni själva har gjort :D

Anmäl
2013-10-06 10:42 #1 av: FerretCrow

haha ja det är ju inte lätt att bli inkastad i denna värld. det är ju inte lite man skall lära sig direkt =)

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2013-10-06 22:50 #2 av: Shalin

Nej precis det är mycket man ska ta in :P

Anmäl
2013-10-07 11:03 #3 av: FerretCrow

#2 ja jag frågade min sambo konstant "dumma" frågor så ibland då han blev less på mig svarade jag bara: skyll dig själv då det var du som ville att jag skulle spela =P

Sajtvärd för Worldofwarcraft.ifokus

Anmäl
2013-11-06 15:41 #4 av: Icewolf88

Åååh, jag saknar verkligen tiden då man var en nybörjare i WoW! Allt var så mycket roligare!

Jag började spela ungefär efter att Burning Crusade hade släppts. En gammal kompis till mig gav mig en sådan två veckors free trial så att jag kunde testa på. Så jag skapade min första karaktär, en Night Elf warrior! Jag lullade runt och gjorde quests och blev minst sagt imponerad av allt jag såg. Jag minns runt nattalvs startområde, så såg jag tre vakter komma ridande på stora tigrar och en kompis sa att man kunde köpa sådana att rida på senare och jag blev så där överextatisk, haha. Så man sprang runt, gjorde quests och ofta visste man inte vad man gjorde. I mitt första guild, så var det en person som berättade om Stormwind och ville ta mig dit, så stackaren var tvungen att åka till mig någonstans vid mitt startområde och sedan skulle vi gå till Stormwind, då jag aldrig hade varit i andra landet. Jag hade ingen mount heller vid den tiden, jag minns mycket väl hur dyrt det var med mounts då. Så där jag var, hade follow på personen och satt och åt McDonalds mat medans personen som tog mig till Stormwind sprang runt som en galning, haha.

Efter en lång til (och även fascindernade utflykt) så var vi äntligen i Stormwind. Mina ögon höll väl att ploppa ut ur min skalle så imponerad jag var. Samma sak när jag vandrade till Darnassus första gången, det var episkt!

Jag minns även hur rädd man var för spelare som var Horde. Så fort jag såg en Horde som dök upp, så sprang jag och gömde mit snabbt.

Jag kom även på runt level 20 att jag hade talents, haha :D Och undrade alltid varför mina attacker var så svaga... Suck ^^

Anmäl
2013-11-06 18:54 #5 av: Inshapetion

Haha här fick man sig ett skratt, men ja.. det var bra back in the days :)

Själv så var min första gubbe en mage. Lvlade tillsammans med min kompis, och han hade varit i Orgirimmar för första gången, där han hade sett att mages hade svärd och inte stavar. Så när vi hade gjort instancen WC, så fick man välja ett vapen i en av questarna. Så jag valde ju såklart svärdet.. Sprang runt där med min mage och ett rogue vapen och blev utskrattad av dom andra :D Men måste erkänna att min mage såg cool ut iaf ;)

Anmäl
2013-11-06 20:36 #6 av: Shalin

Åh så roliga berättelser ni har xD 

Ja det var verkligen kul att vara nybörjare. Men men man har ju kul ändå i spelet trots att det blivit så förenklat. Jag önskar så att jag hade spelat i vanilla. Folk pratar om det och det låter som att det var fantastiskt kul. Vissa klasser skulle göra vissa saker på bossarna. Man samarbetade mycket mer. Det var en riktig utmaning att få ihjäl bossarna. Det var svårt att få epics, så när man väl fick några så var man mäkta stolt. 

Det hade jag velat känna på ^^

Anmäl
2013-12-02 17:16 #7 av: Carl-Philip

Haha min första gubbe var en human warlock. Min dåvarande pojkvän förklarade att warlocks alltid har med sig en companion som hjälper till att slåss, och då skulle jag absolut ha en sån eftersom jag inte vågade vara själv! Satt och gull-pratade med min imp som jag fick, tyckte han var så jäkla söt. Jag minns att jag var livrädd för domdär stora grå/svarta orcerna som stod bakom ett träd vid Lakeshire i skogen, allt var så stort och läskigt och jag spelade så försiktigt med världens inlevelse :P Varje quest var skitsvårt och varje gubbe jag dödade var jag tvungen att omsorgsfullt loota och se om det gick att skinna efteråt. Lite tråkigt att man aldrig kan känna så längre, man saknar verkligen nybörjartiden.. 

Anmäl
2014-01-14 15:41 #8 av: Ribessa

Jag var livrädd för vargarna i början i Elwynn forest, som var gula. Galen

Sen redan på level 1-2-3 så sprang jag och min kompis till nya ställen, men vart ju dödade hela tiden av mobs som var kring level 20 eller högre... Hahah livrädd var vi för dom. Herregud...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.